torstai 18. huhtikuuta 2013

Ruokapulinaa

Olen tässä jo pidemmän aikaa miettinyt, että Kunkun ruoan voisi muuttaa johonkin toiseen. Alkuun meillä syötiin varsin pitkään Royal Caninin nappulaa, mutta se vaihtui hetkeksi Bento Kronenin ruokaan. En ole tuosta sen kummemmin innostunut, joten muita merkkejä on yhä tutkittu "sillä silmällä". Jotain kautta sitten silmään osui merkki Canagan, joka vaikutti varsin hyvältä. Pienen pohtimisen jälkeen tilasin äidin kanssa 2 kg pussin lohinappulaa, joka tänään haettiin Matkahuollolta. Kunkun ensireaktio oli ainakin varsin positiivinen ja kipon tyhjennyttyä ruokaa vaadittiin jopa lisää melkoisella vimmalla. Hetalle tullaan alkuun syöttämään kasvattajan mukaan antamaa pentusapuskaa ja kasvaessa sitten siirrytään tähän samaan.

En ole aikaisemmin puhunut meidän ruokailujutuista mitään, joten ajattelin nyt korjata tilanteen. Mitään kovin hienoa syömistä meillä ei harrasteta, mutta ei mussuteta pelkkää nappulaakaan. Nappulan joukkoon tungetaan vaihtelevasti lihaseoksia, raejuustoa, öljyä, kananmunaa (kypsä/raaka), jauhelihaa, lohta ymv. mitä pakkaseen ja kaappiin on varattu. Nyt olen lukenut jonkin verran myös raakaruokinnasta, jota kokeilisin varsin mielelläni. Tällä hetkellä tietoa ja mahdollisuutta ei ole täysin siirtyä noidattamaan tätä ruokavaliota, joten meillä on meneillään jonkinasteinen sekaruokinta.

Tässä viimeaikoina olen alkanut totuttaa Kunkkua raakojen luiden syömiseen ja pakkasesta löytyy naudan rustoluita mukava määrä. Oli varmasti hieno näky, kun heiluin vasaran kanssa ja pilkoin liian isoja paloja pienemmälle koiralle sopivampaan kokoon.. Joka tapauksessa nämä tuntuvat jo parin kerran jälkeen maistuvan. Meidän lähelle on mahdollista tilata Vauhti-Raksulta pakasteita, mutta toimitus on huonosti. Näin ollen odottelemme loman alkua, jotta pääsemme myös noutamaan sen, mitä haluamme. Suunnitelmissa on mm. Broiskun siipien/kaulojen hankinta..

Tällaista tällä erää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti