keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Miten meillä nyt sitten syödään?

Heinäkuussa pohdin kovasti, mitä Vauhti-Raksulta tilattaisiin, mutta en koskaan palannut tämän asian pariin blogissa. Vauhti-Raksulta tilattiin tuolloin mm. naudan, sian ja hevosen palalihaa,, broilerin kauloja, lohi-, kalkkuna-, lammas- ja sikanautapötköjä, kanan sydämiä, naudan luita ja sian rintarustoja. Vieläkin jonkin verran tavaraa löytyy (erityisesti kymmenen kilon satsista broiskun kauloja on vielä reippaasti yli puolet jäljellä. Nyt uudemmassa tilauksessa (jonka tosiaankin kävin äidin kanssa noutamassa pysäkiltä eilen, tiistaina) oli hyvä satsi naudan ja sian palalihaa, joitakin lihamixejä, kanan sydämiä ja erilaisia lihapötköjä täydentämään tuota meidän varastoa, joka jo alkoi hupenemaan. Lisäksi taisin tilailla rustoluita lisää, ne kun ovat maistuneet Hetalle hyvin.

Meillähän on nyt tosiaankin se tilanne, että sekaruokinta jatkuu ainoastaan tämän nuoremman tapauksen kohdalla, koska Kunkun vatsa ei yksinkertaisesti kestä. Sille on ollut todella vaikea löytää sopivaa ruokaa ja itse asiassa sattumankaupalla kokeiltiin Hetan Brit Caren pentusapuskaa ja se on tähän mennessä ainoa, joka ei ole saanut herran vatsaa sekaisin. Näin ollen pysytellään nyt suosilla siinä, lisäillään vähän öljyä ja kananmunaa (noita luita saa halutessaan rouskutella, mutta ei niistä suuremmin kyllä välitä), mutta myös alkuun hyvin sopineet broiskun kaulat jätetään suosilla pois.

Hetalle sekaruokinta on sopinut hyvin ja tyttö tykkää kyllä hirmupaljon. Kalan suhteen hiukan nirsoillaan, mutta sekin uppoaa kananmunaan sekoitettuna. Heppa taas on osoittautunut todelliseksi herkuksi, samoin broiskun sydämet - heppaa vaan sai Vauhti-Raksulta ainakin tällä hetkellä enää 10 kilon pakkauksessa, millä en nyt halua täyttää koko pakastinta (meille kun alun perin luvattiin vain pakastimen päätylokero - nyt täynnä jo kaksi pahvilaatikkoa sen lisäksi).

Naapureilla muuten varmasti on hauskaa, jos näkevät, miten heilun kirveen kanssa pihalla pilkkomassa lihoja. ;)



1 kommentti:

  1. http://www.tassuillatanssien.net/2013/11/kylla-tytollakin-voi-viikset-olla.html Haastoimme teidät koirien Movemberiin! :)

    VastaaPoista